Hoe is jouw organisatie beschermd bij stroomuitval? Al eens nagedacht over deze vraag of over de gevolgen van stroomuitval?
De oorzaken kunnen divers zijn: schommelingen in het elektriciteitsnetwerk; door blikseminslag of vorst kunnen kabels van hoogspanningsmasten beschadigen, graafwerkzaamheden, kortsluiting, overbelasting of brand in een transformatorkast of onderhoud aan defecte bekabeling, enz. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen waar jezelf geen invloed op hebt. Waar je wel invloed op hebt, is wat er gebeurt als je te maken krijgt met een stroomstoring.
Een veilige noodstroomvoorziening voor je ICT-netwerk
Een Uninterruptible Power Supply (UPS) is een veilige noodstroomvoorziening voor je ICT-netwerk. Deze wordt geplaatst tussen het stopcontact en je belangrijke apparatuur. Tijdens normale omstandigheden geeft de UPS de netspanning door aan de aangesloten apparatuur en zorgt ervoor dat de inwendige accu’s opgeladen blijven. Stel je voor dat de netwerkspanning wegvalt. Een UPS signaleert dit en schakelt meteen over op het leveren van noodstroom via de accu’s. Dit gaat zo snel dat jouw kritische apparatuur gewoon door draait.
Je voorkomt dat apparatuur uitvalt en/of beschadigt raakt, verlies van bestanden en data waaraan je op dat moment werkt of dat emails niet meer verstuurd worden. De gevolgschade wordt als erger ervaren dan het voorval zelf, dus voorkom dit.
Breng je noodstroomcapaciteit in kaart
UPS-en zijn er in vele soorten, groottes en types. Afhankelijk van je wensen kun je ze inzetten in je netwerk. Wil je bij een stroomstoring jouw apparatuur veilig kunnen uitzetten, dan heb je minder capaciteit nodig dan wanneer je bijv. een uur wilt doorwerken.
Welke apparatuur is kritisch, hoeveel stroom verbruiken deze apparaten, is het voor één of meerdere locaties, hoe lang wil je doorwerken, enz.? Door in kaart te brengen wat de noodstroomcapaciteit moet zijn, kun je een beslissing nemen wat voor jouw situatie de beste oplossing is.
UPS-en horen in een hedendaags ICT-netwerk thuis. Laat stroomuitval geen spelbreker zijn in je netwerk, maar zorg voor een plan B.
Wil je hier informatie over of een keer sparren wat in jouw situatie het beste past, bel dan naar 053 – 20 30 404 of stuur een email naar [email protected]